Διαγωνισμός «Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥ».

Με μεγάλη επιτυχία έληξε ο Παγκύπριος διαγωνισμός που διοργάνωσε το Κ.ΕΝ.Θ.Ε.Α, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΙΓΜΑ και το Νερό «Εὖ ζῆν», ανάμεσα σε παιδιά με θέμα « Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥ». Η επιλογή του θέματος δεν ήταν τυχαία, μιάς και ο διαγωνισμός προκηρύχτηκε εν καιρώ πανδημίας COVID-19, προκειμένου να στηρίξει, να καθοδηγήσει και να ενδυναμώσει τον συνάνθρωπό μας, αλλά και τον θεσμό της οικογένειας. «Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥ» είναι ένα πολύ συμβολικό θέμα καθώς σε οποιανδήποτε περίπτωσης  κρίσης, απόγνωσης και κοινωνικής δυσφορίας ο καθένας απευθύνεται στον φύλακα άγγελό του για βοήθεια.

Μέσω του διαγωνισμού  οι γονείς, μαζί με τα παιδιά τους, έφτιαξαν τον δικό τους Άγγελο – μια κούκλα- άγγελο,  με άδεια μπουκάλια νερού ή με οποιαδήποτε απλά υλικά υπήρχαν διαθέσιμα στο σπίτι (χαρτί, παλιά υφάσματα, μαλλί κτλ). Τις δημιουργίες τους κλήθηκαν  να φωτογραφίσουν και να τις αποστείλουν ηλεκτρονικά στο ΚΕΝΘΕΑ, είτε στο  facebook.com/KENTHEAcy/ είτε στο Instagram.com /KENTHEAcy/, μαζί με  επεξηγηματικά σχόλια και ευχές. Οι φωτογραφίες από τις κατασκευές αναρτώνταν καθημερινά από το ΚΕΝΘΕΑ στα πιο πάνω κοινωνικά δίκτυα και κάποιες από αυτές προβάλλονταν από την εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ Πρωτοσέλιδο Junior, μαζί με τα ονόματα των παιδιών και τις ευχές τους. Τα παιδιά και οι γονείς με αυτή τη δραστηριότητα  συνεργάστηκαν και απασχολήθηκαν δημιουργικά.   

Τον διαγωνισμό επιχορήγησαν οι Λάιονς Λευκωσίας, Λάρνακας, Αμμοχώστου. Τον διαγωνισμό πρόβαλε ο Τηλεοπτικός Σταθμός ΣΙΓΜΑ και η εκπομπή Πρωτοσέλιδο Junior. Ο ενθουσιασμός των μικρών δημιουργών ήταν μεγάλος ξεπερνώντας τις 350 κατασκευές παγκύπρια. Η εξαμελής κριτική  επιτροπή είχε ένα πολύ δύσκολο ρόλο. Οι κατασκευές βραβευθήκαν με τα ποσά των€250, €150 και €100. Στην τρίτη θέση υπήρξε ισοβαθμία και αποφασίστηκε όπως και οι δύο συμμετοχές βραβευθούν. Επιπρόσθετα, λόγω των πολλών συμμετοχών, αποφασίστηκε όπως δοθεί ακόμη ένα βραβείο σε παιδιά ηλικιών 4 με 7 ετών. Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν δίπλωμα συμμετοχής αλλά και παραμύθι σχετικό με θέματα πρόληψης των εξαρτήσεων.

Το Κ.ΕΝ.Θ.Ε.Α ευχαριστεί μικρούς και μεγάλους που ανταποκρίθηκαν με τόσο ενθουσιασμό, αφιερώνοντας χρόνο και στέλνοντας τις ευχές τους.

  Οι νικητήριες κατασκευές

1η θέση Μαριάννα Ζακή             2η θέση Άννα Βασιλείου 

Στην 3η θέση ισοψήφησανη Ίρις Κωνσταντίνου και οι αδελφές Μελίνα και Εβελίνα Ιωαννίδου

Στην ηλικία 4 με 7 ετώννικήτρια αναδείχθηκε η Ελένη Πιερή

1η θέση              2η θέση                   3η θέση                   3η θέση                4-7 ετών